Kalastusluvat

Ritasjärven yhteisen vesialueen osakaskunnan ja Kellokosken erityiskalastusalueen muodostama Kellokoski-Kaukas-erityiskalastusalue alkaa Ridasjärven eteläpuoliselta terässillalta (kävelysilta) etelään aina Kellokosken taajaman läpi ja päättyy joen ylittävään Kellokoskentien siltaan. Pituutta alueelle tulee noin 20km. Alueella kalastavan 18-65 vuotiaan tulee olla lunastanut valtion kalastuksenhoitomaksu ja kalapaikkakohtainen lupa. Kalapaikkakohtaisena lupana helpoin ja kattavin on Kellokoski-Kaukas-yhteisaluelupa eli ns. punatekstinen lupa. Lisätietoa luvasta lupamyyjiltä. Onkimista varten on erikseen osoitettu paikat.

Yhden väkäsettömän koukun kalastusalue alkaa kalastusalueen puhjoisrajalta ja jatkuu alavirtaan kuljettaessa Kaukasten patoaltaalle, patoaltaan suvannon alkuun. Raja patoaltaalla on merkitty molemmille rannoille maalatulla punaisella merkillä.Koukkurajoitusalueella kalastus on sallittu vieheillä ja perhoilla, joissa on yksi väkäsetön koukku. Koukkurajoituksen tarkoituksena on suojella taimenten turpavammoja. Koukkurajoituksen on tarkoitus antaa kalastusmahdollisuus joen yläosilla muillekin kuin perhokalastajille. Joella toimivat vaaput ja lipat uivat ja kalastavat yhtä hienosti kolmihaara-ankkureilla ja yksihaaraisella koukulla. Taitava kalastaja tartuttaa kalan myös yksihaaraiseen koukkuun! Koskipaikoilla on opastustauluja, jonne kalastuskauden aikana laitetaan tiedotteita mm. kalastuskielloista, lupa-alueen kartta ja säännöt.

PIDÄ AINA LUPA MUKANA KALASTAESSASI.

KALASTUSALUEEN LUPAHINNAT 2017

Koko joen lupa

päivälupa 10€

kausilupa 50 €

kausilupa nuoret alle 16 vuotta 40€

Kellokosken kalastuskunnan lupa

päivälupa 10€

kausilupa 35€

kausilupa nuoret alle 16 vuotta 25€

Hinnat sisältävät myyntipaikan kirjoituspalkkion (1€).

Ravustuslupa 10€/merta ja maksimi 5 lupaa(mertaa)/henkilö. Lupahinta sisältää kirjoituspalkkion. Lupia myy Kellokosken Kukka Kellokoskella.

Katiskalupa 10€/katiska. Lupahinta sisältää kirjoituspalkkion. Lupia myy Kellokosken Kukka Kellokoskella.

Venepaikkamerkit maksetaan ja lunastetaan Kellokosken Kukasta.

18-64 vuotiailla kaikenlaista kalastusta tai ravustusta harjoittavalla on oltava myös voimassa oleva valtion kalastuksenhoitomaksu suoritettuna ja tosite maksusta mukana kalastuksenvalvojalle esitettävänä.

Kellokosken patoaltaalla voi myös vuokrata soutuvenettä. Soutuvenettä vuokraa Kahvila Kinuskilla. Vene kannatta varata muutamaa päivää aiemmin soittamalla Kinuskillaan numeroon 044 365 2832 ja samalla voi tiedustella kalareissulle maukkaita eväitä. Kalastuslupia myyvät Tuusulassa Jokelan entinen Teboil (autohuolto),  Kellokoskella  Kellokosken Kukka ja Ravintola Ruukki. Netissä lupamyynnistä huolehtii www.kalakortti.com.

Kalastusluvan voit ostaa vaikka joen rannalta matkapuhelimellasi. Soita numeroon 0606 056 1448, puhelu maksaa 9,60euroa+mpm. Kuuntele ohjeita, saat luvan tekstiviestillä puhelimeesi. Kalastuslupa on voimassa ostohetkesta 24h.

Jaa sisältöä